Tips för dig som ska renovera taket

Det kanske är så att du funderar på om det är dags att renovera ditt tak. Det kan du enkelt ta reda på genom att undersöka ditt tak. Du kan klättra upp på en stege och se över taket och se om det finns sprickor, hål, trasiga takpannor, om de flyttat på sig eller om det är andra konstigheter. Det är bra om du ser till att kontrollera taket minst två gånger per år. Om det varit storm eller hård blåst kan du kolla en extra gång. 

Om det regnar ute, rätt mycket, passa på att undersöka innertaket. Du går upp på din vind då och kollar av om det regnar in, eller om det luktar illa eller om du ser mögel.

Göra själv eller via takläggare?

Det är inte alltid så lätt att renovera taket eller lägga nytt tak på egen hand. Det gäller ju att det görs på rätt sätt. Sedan är det ju arbete på hög höjd, så det måste även göras på ett säkert sätt. Det kan vara en god idé att anlita takläggare Västerås som hjälper dig med ditt tak. 

Sköt om ditt tak

För att taket ska hålla länge är det bra att sköta om det på rätt sätt. Du bör bland annat skotta bort snön om det är mycket. Sedan är det även bra att då och då genomföra en taktvätt. Det är bra att få bort mossa och alger som annars kan leda ner fukt under taket och det vill du inte ha!

4 May 2021