Hur använder man en vinsch?

Att köra ute i terräng med ditt fordon, det kan vara riktigt skoj! Men dessvärre kan det ju ibland hända att du fastnar, antingen på några stenar eller i lera. Förhoppningsvis har du en  vinsch monterad på ditt fordon, för då kan du logga dig på egen hand. Du kan klicka här om du behöver köpa en.

För att du ska kunna använda din vinsch på rätt sätt, så är det ett måste att hitta ett robust ankare för att fästa det på. När du har riggat din vinsch, så är det bara att långsamt dra ut ditt fordon i det som den har fastnat i. 

För att kunna göra detta, så måste du ju ha en vinsch monterad, samt att du före du använder den kontrollerar omgivningen. Det får inte finnas några hinder mellan fordonet samt ankaret, för det kan störa själva vinschkabeln. Se även till att det inte finns några personer nära kabeln eller bakom fordonet.

Köp rätt vinsch

Idag finns det ju ganska många olika sorters vinschar. Det är viktigt att du väljer rätt vinsch för det ändamål du ska ha den till. Är det så att du vill montera den på ditt fordon, så är det ju bra att välja en som passar just för det. Det kan vara en god idé att läsa på mer om vinschar och dess dragstyrka så att du inte köper fel sorts vinsch! Det finns många bra guider på nätet om detta!

 

22 Aug 2022