När jag var yngre och bodde hemma, så hade mor och far en bekant, som ofta vistades i Ryssland. Han hade ofta med sig rysk kaviar och en god sak jag testade då det var en toast med detta, tillsammans med rödlök och creme fraiche. Det var en slags toast kan man säga. En annan vanlig toast som många gärna gör som förrätt, det är toast skagen samt löjromstoast. Jag älskar båda. Kalix löjrom kan dock kosta en del, så det går att byta ut det mot lite billigare stenbitsrom.
Löjromstoast är en enkel med ack så god förrätt att bjuda på. Om det ska vara mycket lyx, se då till att satsa på att köpa äkta Kalix löjrom.
Ingredienser
Gör så här
Låt löjrommen rinna av i en finmaskig sil eller i ett kaffefilter en stund så överflödig vätska försvinner.
Skala och finhacka löken. Kantskär bröden och stek dem gyllene i smör på båda sidor. Halvera bröden.
Forma löjrom och smetana till ägg med hjälp av skedar. Lägg löjrom, smetana, lök och bröd på tallrikar.
Lägg på citron och garnera med dill.
Ett bra ställe där du kan köpa löjrom på förresten, det är Löjromsexpressen, via nätet. Smidigt att få det levererat hem.