Roliga fakta som får dig att le

Det är så mycket lättare idag att hålla sig informerad. Människor kan ansluta till nyheter på internet, Facebook, Twitter eller på kabel-TV. Detta är verkligen informationsåldern.

Men ibland när du slår på TV:n eller öppnar Facebook verkar det som att allt du ser är dåliga nyheter, vilket gör det svårt att se silverkanten bakom varje moln. Även om det är bra att hålla sig informerad, bör vi också komma ihåg helheten och lägga märke till de bra saker som händer runt omkring dig. Så förgyll din dag med dessa roliga fakta som får dig att le.

1. Träd kan få vänner och prata med varandra

Om du någonsin trodde att du hörde viskningar i pilarna kan du ha rätt! Ekologer släppte överraskande forskning som tyder på att träd kommunicerar genom sina nära anslutna rotsystem genom att skicka meddelanden via marksvampar. Så vad "pratar" träd om? Allt från att dela solljus med sina grannar eller att varna för miljöförändringar, enligt Peter Wohlleben, författare till The Hidden Life of Trees: What They Feel, How They Communicate.

2. Det äldsta "din mamma"-skämtet går tillbaka 3 500 år

Om du var ung på 90-talet är chansen stor att du hörde några "din mamma"-skämt. Som det visar sig har människor haft samma komedirutin i århundraden. New York Daily News skrev att forskare upptäckte ett "din mamma"-skämt på en 3 500-årig babylonisk tablett i Irak.

3. Havsuttrar håller varandra i handen så att de inte glider isär

Sömniga havsutterar håller varandras händer så att de inte glider isär när de tar en tupplur i vattnet så att de kan hålla ihop, som rapporterats i The Daily Mail. Som om dessa marina däggdjur inte kunde bli sötare?

4. Vi är alla gjorda av stjärnor

Det kan tyckas omöjligt att tro när man tittar upp mot den stjärnklara natten, men enligt The National Geographic har forskare upptäckt att grundämnen som finns i människokroppen kommer från de tusentals stjärnorna i vår Vintergatan. Faktum är att allt på jorden härstammar från stjärndamm!

5. Norge adlade en pingvin vid namn Sir Nils Olav III

Om du besöker Edinburgh Zoo i Skottland kommer du att få se en mycket speciell pingvin... en riddare, faktiskt. Sir Nils Olav III innehar rangen som maskot, brigadgeneral och överste för den norska kungens elitgarde. Han representerar den tredje i rad efter att Norge började traditionen 1972 att slå en utvald kungspingvin till riddare för att tjäna den höga utmärkelsen. Inte illa för en 3 fot lång pingvin!

6. Bläckfiskar gör sina egna trädgårdar på botten av havet

Du kanske redan har hört talas om The Beatles låt, men visste du att du kan besöka en riktig bläckfisks trädgård? Undervattensvarelserna samlar faktiskt svampar och odlar andra marina växter på havsbotten. De samlas till och med i grupper för att lägga ägg – som en bläckfiskfest!

21 Mar 2023