Tips för att putsa dina fönster på ett bra sätt

En del av att flytta, innebär flyttstädning. I det ingår att putsa dina fönster och det på ett bra sätt. Du kan ta del av information om flyttstädning här. När du ska putsa dina fönster, så kan du så klart anlita en fönsterputsare att ta hand om dem, eller en städfirma som sköter alla delar av flyttstädningen, eller så gör du det själv, så svårt är det inte. Men för att göra det bra, så ska du få lite tips.

Använd bra redskap

Det du behöver ha är en bra fönsterskrapa. Se även till att ha en trasa, du kan riva sönder ett gammalt lakan att använda. Perfekt, eftersom den inte luddar av sig. 

Sedan så behöver du bara en hink med ljummet vatten, ett par droppar diskmedel och lite tålamod

Så här tvättar du dina fönster skinande rena i 7 enkla steg:

1. Fyll en hink med ljummet vatten och några droppar diskmedel.
2. Tvätta fönstret ordentligt rent med en blöt trasa. Hela fönsterrutan ska vara blöt.
3. Dra fönsterskrapan uppifrån och hela vägen ner med ett lätt tryck.
4. Torka av skrapan med trasan.
5. Börja sedan uppifrån igen och skrapa neråt, där fönstret fortfarande är blött.
6. Fortsätt så från sida till sida tills fönstret är torrt.
7. Torka fönsterkanten och sedan är det klart! .

Vad ska man använda för putsmedel?

Det räcker gott och väl med diskmedel. Även om det finns fönsterputsmedel så är de inte så bra. De ger ofta en hinna till fönstret och de blir flammiga. 

Det går även att använda en skvätt såpa eller en skvätt spolglans (till diskmaskinen), eller ättika, som sägs ta bort fula ränder på fönstret.

Skrapa som ett proffs

Det gäller att använda din fönsterskrapa på rätt sätt. Det bästa är att dra den i en en svepande rörelse från sida till sida. Men stanna nte upp mitt i, för det är då det blir fula ränder mitt i och det vill du ju inte ha! Dock kan det gå att skrapa på andra sätt med, om du har stora fönster. Det finns massor med filmer på YouTube som visar hur du kan göra. 

8 Jul 2020