Köpa glasögon - vad ska man tänka på?

Vad är viktigt när du köper ett par nya glasögon? Ja, så klart är det bra att veta vad för sorts glasögon du måste ha. Om det ska vara progressiva eller terminalglasögon eller andra sorters glasögon.Om du redan vet vad du har för synfel och bara ska köpa nya, så är det lite andra saker du kan tänka på. Bland annat detta:

  • Vilket syfte har dina nya glasögonen?
  • Under vilka förhållanden kommer du att bära dina glasögon, professionellt och privat.
  • Har du några sjukdomar som kan påverka dina ögon?
  • Vad gillade och ogillade du med dina gamla glasögon?
  • Vilken ytbehandling på glasen kan vara lämplig?

Vad du ska ha för glas och styrka i dem kan du få reda på hos din optiker. Sedan kan du köpa glasögon online på extraoptical.se. Du måste inte köpa dem hos optikern.

Vad är viktigt när du väljer bågar?

Bågarna som glaset ska sitta i är även de viktiga. Testa olika bågar och tänk inte bara på utseendet. De ska även vara bekväma, sitta bra och så vidare. Bågarna måste passa ditt ansikte ordentligt och du ska inte känna något tryck på kontaktpunkterna, som bakom örat eller på näsan.

Storleken på bågarna är även det viktigt. Den idealiska storleken får du genom att kolla avståndet mellan ögonen och storleken på dina ögonhålor.

Bra bågar hittar du hos Extra Optical. Det är helt ok att köpa dina glasögon online. Det gör att du kan köpa billiga glasögon. Du kan ta hem och testa flera par innan du bestämmer dig. 

4 Nov 2019