Hur ska man tänka med det här att låna pengar?

bankmöte

Det finns idag rätt många anledningar till att man har behov av ett lån. Det kan vara att man har siktet inställt på att köpa ett hus, eller så har det inträffat något oväntat. Det finns flera olika typer av lån. Alla passar olika bra för olika ändamål. Det är bra att läsa på om olika typer av lån, så att ditt lån du tar är det rätta för dig. Sedan är det även bra att jämföra olika lån. Då ska du se till att jämföra villkor, räntor och kostnaderna. Oftast så lönar det sig att kolla hos olika banker. Dock är det inte alltid så enkelt att på egen hand göra detta. Just att jämföra olika alternativ. Då är det inte fel att ta hjälp av de som kan. Puffer har ett nytt koncept, som gör att du enklare kan jämföra olika lån. Du kan läsa mer om det i denna artikel på DI.

Olika former av lån

Det finns som sagt flera olika sorters lån. Det finns  även flera olika  anledningar till att man har behov av ett lån. Har du inga egna sparpengar så kan det vara ett måste att ta ett lån.
Olika typer av lån:


Större lån

• Bolån
• Billån
• Hypotekslån

Mindre lån

• Blancolån
• Sms-lån
• Internetlån
• Mikrolån
• Kontokredit

Sedan finns det även kortlån, medlemslån, privatlån och samlingslån.

Att noga jämföra lån är viktigt att göra oavsett om det är större lån eller ett mindre lån. Ett sätt är att använda sig av en sida som jämför åt dig. Puffer Ab har som sagt nytt koncept och en sajt du kan använda dig av. De skriver bland annat; blancolån till låg ränta, vi jämför och hittar det billigaste blancolånet 2019. Att jämföra är bra, eftersom det kan skilja en del i vad du ska betala tillbaka. Ett mindre lån kostar allt som oftast mer pengar än vad ett vanligt lån på din bank gör. Detta eftersom att mindre lån oftast har en högre ränta. Det beror i sin tur på att de lånar ut pengar utan säkerhet, så det är den högra räntan som blir som en slags säkerhet för dem istället. 

Ett mindre lån har också kortare återbetalningstid. Det finns även de som erbjuder en så kallad kontokredit. Då är det både små och stora lån. Du betalar bara ränta på det du väljer att göra uttag på. 

Välj rätt lån

För att du ska kunna välja rätt lån, så är det bra att veta vad det är du ska använda pengarna till. Är det ett hus, då är det ett bolån. Är det en bil, ja då är det ett billån du ska kika efter. Sedan kan det vara så att du har behov av andra sorters lån med. Det kan inträffa oväntade saker, som kräver att man måste ta ett lån. Särskilt om det är så att du har missat att spara en bra buffert. Det är annars ett bra tips, att göra. Just att lägga undan en del pengar varje månad och spara. 

20 May 2019