Funderar du på att expandera?

Är det så att du har ett företag och känner att det är dags att expandera och växa er större? En del har små företag och låter det förbli så, men om det går bra, riktigt bra, så kan det vara värt att fundera på att ta det ett steg längre. För att kunna expandera, så behövs det oftast pengar. Det kan du ordna genom att ta ett företagslån. Ett företagslån är bra eftersom att du då kan låna pengar till en specifik sak.

Sätt att expandera på

Det finns olika sätt du som företagare kan välja att expandera på. Ett sätt är att skapa bredare utbud av det ni har idag. Är det produkter eller tjänster, se då till att bredda dessa och erbjuda mer till kunderna. Ett annat sätt att växa sig större är att hitta nya marknader som är mer lukrativa så att säga. Det behöver inte vara att den marknad du har nu är kass, men nya kan ge ett uppsving. Ett annat vanligt sätt att expandera på är att öppna upp nya kontor eller filialer. Det på andra ställen, andra städer och till och med i andra länder. 

Sedan är det ju även smart att expandera genom att få befintliga kunder att köpa mer. Det gäller alltså inte att bara attrahera nya kunder. Se även till att lyssna på dina kunder vad de vill ha så att du vet vilken riktning du ska ta när du expanderar ditt företag. 

7 May 2020