Fakta om elcigaretter och vad de innehåller

Elcigaretter har sedan 2012 varit en del av vårt moderna samhälle och faktum är att så många som över 7 miljoner människor i Europa har slutat använda tobaksprodukter tack vare e-cigg. På senare tid har det förts många diskussioner om huruvida det är farligt eller inte. Vi har kollat på vad de innehåller, och låter dig fatta dina egna beslut som du kan basera på fakta istället för åsikter. 

Ren och skär fakta om elcigaretter

  1. Det kommer ingen rök från elcigaretter. Det sker ingen förbränning och därmed ingen förekomst av kolmonoxid som anses vara ett mycket farligt ämne vid vanlig rökning. 
  2. Den rök du ser från e-cigg är ånga. Ångan kommer från en vätska som ofta kallas för e-juice som består av propylene glykol, vegetabiliskt glycerin och nikotin (och i vissa fall även aromer). 
  • Propylene glykol: Denna vätska används för att knyta till sig nikotinet i e-vätskan. Det är en slags alkoholbas. Det är också denna vätska som bildar dimman i "röken". 
  • Vegetabiliskt glycerin: En tjock vätska som är helt luktfri. Den används ofta inom sjukvården i läkemedel, och du hittar även ämnet i många livsmedel. Det är tack vare denna vätska du får en fyllig rökliknande dimma tillsammans med propylene glykol. 
  • Nikotin & arom: Dessa två vätskor blandas i för att du som röker ska kunna få i dig nikotin på ett sätt som är mindre skadligt än cigaretter. Aromen kan du hitta i många olika former som vanilj, mint, whiskey och en hel del annat. 

Vill du veta mer? Besök www.eciggcity.se för att hitta den information du behöver. Där kan du även hitta olika startpaket, eller påfyllning till din elcigarett. 

10 Mar 2020