Bra saker att veta inför flygresan

Om du ska ut och och flyga så är det bra att förbereda dig inför det. Har du frågor kring ditt flyg, biljetter eller annat är det bra att kontakta supporten hos flygbolaget. Så du bör till exempel höra av dig till SAS kundtjänst om det är de du flyger med och har frågor du undrar över. En sak att ha koll på, det är hur du packar. Det finns vissa saker som är förbjudna att packa med dig. Det gäller på alla flygbolag att du till exempel inte får ha med dig explosiva och brandfarliga ämnen. Det är även regler kring vätskor. En annan sak att ha koll på är vikt och mått på din väska. Det är olika regler för detta med hos olika flygbolag.

Förbered din incheckning

När du kommer till flygplatsen så ska du igenom en säkerhetskontroll. Du bör i god tid ta av dig allt som inte kan gå igenom larmbågen. Dessa saker ska du lägga i en korg som sedan går igenom en röntgenmaskin. Incheckning kan även förberedas på det vis att du ibland kan checka in hemma, i en app eller i en maskin på flygplatsen. Hur det är med SAS, det kan du kolla av med SAS kundtjänst!

På flygresan

Se till att ha mobilen på flygsäkert läge samt se till att du har klätt dig rätt! Ha inga åtsittande kläder om det är en lång resa du ska göra. Ha även en tröja med, då det kan vara kallt ombord. 

15 Jul 2021